تاریخ ۹۰ سالگی ایرنا نیز همچون جاده ای است که مسافرانش مدام در حال حرکت اند، خبری از ایستایی نیست؛ تنها مسیرها جا به جا می شود، گاه در جاده ای صاف حرکت می کند و گاه دچار تندبادها میشود، در میان مسیر عده ای پیاده می شوند و عده ای به راه خود ادامه می دهند در این جا فقط خبر و نام نویسندگان آن ماندگار می شود.
هر یک از پیشکسوتان ایرنا تاریخ شفاهی و زنده سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی هستند، سرمایه های ارزشمند از جنس خبر. به پاس ۹۰ سالگی ایرنا نزد پیشکسوتانی آمده ایم که روزهای تلخ و شیرینی بسیاری را در دفترچه خاطرات کاری خود ثبت کرده اند.
پیش از این نخستین گفت و گوی روابط عمومی ایرنا با «فیروز سبک روح» از پیشکسوتان ایرنا که سال ها در بخش اخبار خارجی فعالیت می کرد، منتشر شد.
آنچه در ذیل می آید حاصل گفت و گوی کوتاه با «مرضیه عابدی» از دیگر خبرنگاران پیشکسوتان ایرنا است:
فراز و فرودها
«مرضیه عابدی» متولد سال ۱۳۴۰ از دیگر بانوان پیشکسوت ایرنایی است. وی در آبان ماه سال ۱۳۶۰ از طریق آزمون استخدامی و با مدرک فوق دپیلم عکاسی خبری وارد سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی شد و فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرد.
وی می گوید: در ابتدای ورود به ایرنا در مدیریت پژوهش قسمت آرشیو جهان مشغول بکار شدم و در سال ۱۳۶۸ با افتتاح بانک اطلاعات کامپیوتری در این بخش به عنوان خبرنویس به کار خود ادامه دادم. بعدها با راهاندازی روزنامه ایران یک سال در دفتر روزنامه ایران فعالیت کرده و با انحلال بانک اطلاعات و ایجاد واحد اطلاع رسانی در پژوهش ایرنا یکسال به دفتر شهر ری به عنوان خبرنگار منتقل شدم. در سال ۷۳ با بازگشت از دفتر شهر ری در مدیریت اخبار خارجی و میز آسیا _ اقیانوسیه به عنوان ویراستار و کارشناس خبر ادامه خدمت دادم و در در نهایت در ۲۸ اسفند ۱۳۸۸ بازنشسته شدم.
وی که در کانون بازنشستگان ایرنا بسیار فعال است در مورد این کانون می گوید: کانون بازنشستگان ایرنا که یک تشکل صنفی - تخصصی است در سال ۱۳۸۲ ثبت و مجوز فعالیت آن توسط وزارت کشور صادر شد. این کانون دارای یک هیات مدیره ۵ نفره و یک بازرس است که هر ۳ سال یکبار توسط اعضای کانون انتخاب میشوند. ۴۱۰ نفر بازنشسته خبرگزاری جمهوری اسلامی عضو کانون بازنشستگان ایرنا هستند.
به ایرنا عرق دارم
این بانوی پیشکسوت از ایرنا به خوبی یاد می کند، اینکه ایرنا خانه دوم اوست و دوران جوانی خود در را در آن سپری کرده است؛ می گوید: هنوز هم عرق زیادی به این خانه دارم.
آزادی خرمشهر، زیباترین خاطره
وی با یادآوری خاطرات تلخ و شیرین کاری اش به لحظه آزادی خرمشهر در روز ۳ خرداد ۶۱ اشاره می کند؛ "در آن روز ما در ایرنا بودیم و زودتر از عموم مردم از آن آگاه شدیم این بیادماندنی ترین خاطره کاری من است. "
خاطره ای مشترک اما تلخ
عابدی نیز همچون سایر پیشکسوتان ایرنا، تلخ ترین خاطره دوره کاری خود را روزی توصیف می کند که طالبان مزار شریف را تصرف کرد و شهید صارمی بعد از ظهر همان روز با تلفن آخرین خبر خود را از افغانستان به گروه آسیا مخابره کرد و بعد از آن به شهادت رسید.
با کمال صداقت در جواب به این پرسش که اگر اکنون جوان بودید بار دیگر رشته خبرنگاری را انتخاب می کردید؟ می گوید: خیر، زیرا چون خیلی دوست داشتم مهندس شوم و زمانی که دیپلم گرفتم با انقلاب فرهنگی دانشگاهها تعطیل شد و زمانی که دانشگاهها باز شدند به دلیل داشتن فرزند نتونستم در رشته دلخواه خودم ادامه تحصیل دهم.
در خبر امانتدار باشید
وی در توصیه به خبرنگاران جوان می گوید: در کار خود امانتدار باشید، از صحت موضوع اطمینان داشته و سپس اقدام به انتشار پیام، عکس و فیلم کنید چرا که با وجود فضای مجازی نباید هر مطلبی را انتشار داد چراکه انتشار اخبار نادرست باعث ترویج یاس و ناامیدی در بین مردم می شود.
اخبار ۹۰ سالگی ایرنا را اینجا بخوانید.
نظر شما